Blog: Powernap

Det var ju tydligen Earth Hour igår. Vad jag har förstått ska man alltså släcka lampan i en timme så kommer jorden leva jättelänge till. Jag finner det lite underligt att man måste sätta ett fiffigt namn på timmen och göra det hela till ett koncept. Det är ju trots allt bara en Powernap det handlar om.

Och Powernap i sig är ju bara en tupplur. Det ordet har ju funnits hur länge som helst. Jag hörde det första gången jag såg Robin Hood på Kalle Anka på julafton. Gamen med slangbellan som vaktar fångarna Hood (undrar för övrigt om han är från Compton eller Inglewood?) och Lille John ska fritaga tar en tupplur medans de snor alla pengar och räddar folket i finkan.

Men man får väl erkänna att den som kom på Earth Hour inte kan vara dum inte (de är visserligen “skapat” genom WWF men det måste varit en person som kom med idén). Han lär ha gjort en redig hacka på att sälja bilder på städer där alla tar en Powernap samtidigt. Sånär på helt mörkt är det när korten tas. Världspressen verkar inte ha förstått att samma fenomen inträffar under ett antal timmar varje dygn – natt kallas det konceptet.

Man får nästan säga att EH är närapå lika smart på som Pet Rock, husdjursstenen som skapades på 70-talet och gjorde Gary Dahl till mångmiljoner genom att sälja helt vanliga stenar i fina små kartonger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: