Blog: Google is your friend

Sånt här tycker jag är kul:

Den här nya hemsidan sköter jag via wordpress. Och på wordpress är det lite mer high-tech än på blogg.se. På blogg.se kan man kolla hur många som går in och kikar på bloggen varje dag, både unika besökare och antal sidvisningar. Det är trevligt, i alla fall de dagar man har fler än 6 på än dag – då brukar jag unna mig något fint.

På den här sidan kan man se lite mer detaljerat vart ni som hittar hit kommer ifrån. Det går till exempel att se hur många av ser som hittat hit via länken från min gamla blogg; det går att se hur många som hittat hit via Facebook osv.

Men det går även att se hur många som hittat hit via en specifik sökterm på en sökmotor. Och nu är det ju som så att jag lagt upp en recension på en bok som heter Two Little Boys som jag har skrivit. På så vis kan det bli lite missförstånd när man söker på… ja, exempelvis:

Jag vet inte riktigt vad han, eller hon, var ute efter med sökningen, men det känns föga troligt att det kommer erbjudas på den här sidan. För det första är jag inte särskilt liten och för det andra blir mina ögon väldigt stirriga på bild, och jag tror inte att människan i fråga vill känna sig utstirrad när han/hon/den gör det han/hon/den hade för uppsåt att göra med den sökningen.

Men jag kan ha fel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: