Mindre skoj

Det har varit en lite tung helg detta. Eller inte lite. Det har varit en tung helg. Jag har väldigt mycket att göra; såpass mycket att det är lätt ångestframkallande vilket resulterar i att inget alls blir gjort. Och framförallt gick min morfar bort i torsdags. Det är inte roligt.

Han var lite av en hjälte min morfar. Under andra världskriget kämpade han för Ungern mot Hitler och de andra killarna från Tyskland. Han var pilot, eller “flygare” som han brukade kalla det. Ett tag satt han som krigsfånge i Kosovo (har jag för mig att det var) men blev sedemera släppt i och med ett byte av fångar.

Ett par år efter att kriget var slut och då ryssarna istället kom till Ungern tog han med sin familj, innehållande min mor, och flyttade till Sverige.

Jag har lite ångest för att jag inte hade ännu bättre kontakt med honom. Men jag har väldigt svårt för att umgås med äldre. Jag blir obekväm och vet inte riktigt hur jag ska bete mig. Och det känns lite sådär just för tillfället. Det var bättre när jag var mindre.

Han brukade lära mig att spela schack när jag var liten och han satt barnvakt. Jag vann aldrig. Han brukade aldrig låta mig göra det, vilket är ganska roligt. Jag är också en väldigt, våldigt dålig förlorare.

Men han levde ett långt, hälsosamt liv och det var väl helt enkelt dags. Jag har i alla fall haft en morfar i 24 år och det är jag glad för.

Men jag kommer att sakna honom mycket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: