Karta och kompass

Ni vet sådana där dagar då man vaknar på morgonen och är helt orkeslös? Klockradion slänger på någon sjaskig dänga, ofta från Robbie Williams, ögonlocken vill inte riktigt öppna sig trots att solstrålarna som stilar in genom de små hål i persiennen där snörena går träffar dig rätt i ansiktet, och efter ett par, tre, fyra försök lyckas du träffa snoozknappen. Du somnar snabbt om, men sekunden senare är det någon som skriker ur den lilla lådan med röda siffror igen. Du blir arg och rycker ur sladden på klockan. En och en halv timme senare vaknar du igen, helt oförstående till vad som hänt få du tag på TV-kontrollen. Du trycker enbart på “program upp”-knappen för du bryr dig inte om vilken kanal som sätts på. Kanalknapp 0-9 har inget syfte i dina ögon. Dem skulle kunna tas bort för att göra fjärrkontroller mer aerodynamiska och greppvänliga. Du hör något märkligt dravel komma ut ifrån TV:ns högtalare. Bilden kommer senare, ljudet är alltid först. Du förstår inte vad som sägs eller vad sammanhanget är. Sedan kommer bilden och du inser snabbt att skidorientering är en ganska dålig TV-sport.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: