Ett litet men tufft gäng reportage

Sommaren 2013 kommer i mitt huvud alltid att vara stämplad som tiden då jag och staden Göteborg begravde vår 26 år gamla beef en gång för alla. Tre besök i Sveriges största småstad har det blivit, två renrakade business trips och en mer nöjesinriktad – även om kopplingen mellan dem är tydlig då samtliga handlade om fotboll. Och även om en av resorna gav mitt livs näst mest feltajmade halsfluss och samtliga resor innebar konstanta felkörningar på grund av en grovt felkonstruerad stad och trafiksituation, är jag redo att ge Göteborg ett okej i betyg överlag, och det ska dem stackarna vara rätt nöjda med.

Nu tänkte jag att vi ska fokusera på affärsverksamheten som utspelat sig mellan mig och Göteborg under denna sommars flirt. Det handlar som sagt om fotboll och det handlar om Allsvenskan och det handlar om ett helt koppel av reportage som jag minst sagt är mycket, mycket nöjd med. Så här har vi dem, mina fyra sommarbarn som jag och Göteborg är föräldrar till och som gått på dagis och fostrats under mitt vakande öga i JLT:s redigering och sen uppträtt på skolavslutningens stora scen i form av C Mores sädningar:

På en skala: Philip Haglund, IFK Göteborg

 

Christoffer Källqvist, BK Häcken: Doldisen om Hisingen och den omtalade tunneln

 

Håkan Mild, IFK Göteborgs sportchef om jobbet som sportchef i en Allsvensk klubb

 

Martin Ericsson, BK Häcken: Dalmasen som dras till Göteborg

 

Och som om inte det vore nog har jag även tagit en liten voyage ut till Täby Kyrkby med Djurgårdens Amadou Jawo för att prata uppväxt, Djurgårn och Magnus Pehrsson.

 

Sådärja!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: